keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Retki Louevaaran autiotuvalle. Matkalla poimittiin vielä mustikoita, vaikka pakkanen oli jo alavilla mailla vioittanut mustikkaa. Matkalla kämpälle pitää ylittää oikein kunnon rakkakivikko. Ilma oli kuitenkin tällä kertaa suosiollinen, eikä kivet olleet liukkaita. Vaaran päällä on vanha palovartijan torni ja autiotupa, jota huoltaa metsähallitus. Torniinkiinkin on tullut kiivettyä useamman kerran, mutta ei tällä kertaa. Tornista on hulppeat näkymät, mutta vaatii hieman uskallusta. Kämppää on viimeisten vuosien aikana remontoitu, nykyisin siellä on oikein kunnon ritsi aikaisempien hetekoiden sijaan.
Louevaaran laet nousevat 220-250 metrin korkeuteen. Nämä vaarat ovat aikoinaan olleet vähäisinä saarina meren keskellä. Vaarojen notkoissa on paljon lehtoja, lehtokorpia ja reheviä lähteikköjä. Osa lehdoista kuuluu valtakunnalliseen lehtojensuojeluohjelmaan. Harvinaisista kasvilajistoista voidaan mainita puna-ja mustakonnanmarja sekä tummaraunioinen (saniainen).
Kämpältä hieman länteen päin voit löytää (polkuhan sinne vie) idyllisen Kuusilammen, josta voit hakea vettä yöpyessäsi kämpällä. Ei paha, tuleppa kokeileen!

Ei kommentteja:

Metsäsuksilla Pohjasenlammelle

Lunta on meillä tänä vuonna todella paljon. Välillä tulee kuitenkin sellainen olo että erämökille on päästävä. Mietittiin välineitä; lumiken...