maanantai 12. joulukuuta 2016

Aurinkoinen pakkaspäivä Murhaniemen laavulla

Murhaniemi sijaitsee Ajoksen saaressa Kemin edustalla. Paikka on saanut karmean nimensä siellä tapahtuneesta murhasta. Ajoksen saaressa on  puunjalostusteollisuutta, öljysatama, Kemin satama ja tuulimyllyjä sekä asutusta. Onneksi kuitenkin osa alueesta on suojeltua luonnonsuojelualuetta, jolla halutaan vaalia alueen rantaluontoa ja suojella uhanalaisia lajeja. Luonnonsuolelualue on varsin nuori, se on perustettu vuosina 1993-1994.

Talvista maisemaa Murhaniemen laavulta merelle päin. Pakkasta -15 astetta. Aurinko juuri ja juuri jaksaa vielä näyttäytyä Kemin korkeudella. 
Laavu "aukeaa" merelle päin. Keväthangilla hiihtelijöille tässä on oiva tauko- ja auringonottopaikka. Käydessämme laavulla pakkasta oli niin paljon ja mereltä puhaltava viima sai sen tuntumaan vielä paljon kylmemmältä että jätimme suosiolla makkaranpaiton seuraavaan kertaan.

Sulanmaan aikaan merivesi tyrskii rantakallioihin. Nyt oli hiljaista siltäkin osin; lunta ja jäätä silmänkantamattomiin.

Laavulle johtaa parkkipaikalta noin 500 metrin polku metsän halki. Pieni polku metsän halki vie....

Kun paikan nimi on Murhaniemi, niin mielellään paikan päälle lähtee kavereiden kanssa. Karmeasta nimestään huolimatta paikka oli  kirpakkana pakkaspäivänä hieno retkeilykohde. Kuvassa hyvin säähän varustautuneet kaverini imevät itseensä lyhyen ajan näyttäytyvän auringon energiaa - kyllä nyt taas jaksaa!

Ei kommentteja:

Metsäsuksilla Pohjasenlammelle

Lunta on meillä tänä vuonna todella paljon. Välillä tulee kuitenkin sellainen olo että erämökille on päästävä. Mietittiin välineitä; lumiken...