sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Rovavaaran laavulla

Tänään huhtikuun puolivälissä oli aivan upea ulkoilusää ja päätimme lähteä valloittamaan Rovavaaran laavun. Rovavaaran laavu sijaitsee Keminmaan kunnassa kuntakeskuksesta ensin Lautiosaareen ja siitä Sompujärventietä noin kymmenen kilometriä koiliseen päin.

Rovavaaran alueella on useita muinaisjäännöksiä; esimerkiksi varhaismetallikauden asuinpaikka ja pyynti- sekä keittokuoppia. Ylenpänä on nähtävisä muinaisen meren rantakivikoita ja alarinteessä selvästi erottuvia aaltoilevia rantavalleja. Tällä kertaa niitä ei voitu nähdä koska hanki peitti ne vielä.

Laavulle pääsee kivalon ulkoilureitistöä pitkin. Reitti lähtee Lautiosaaresta ja jatkuu Kivaloiden suojelualueelle asti, josta pääsee mm. Martimoaavan suojelualueille ja -reiteille. Kesällä alueella on merkitty vaellusreitti. Nyt emme hiihtäneet vaan patikoimme laavulle läheiseltä metsäautotieltä perinteisen latu-uran vierustaa. Hanki kantoi mukavasti ja aurinko paistoi niin että häikäisi.

Ilma ei olisi voinut olla parempi; aurinko paistoi täydeltä terältä, ei tuulta ja hanget hohtivat kirkkaan valkeana. Tämä se on akkujen lataamista parhaimmillaan.

 Laavulla tapasimme perheen viettämässä laatuaikaa. Makkaranpaistoa, nuotiotulistelua ja kevätauringon palvontaa - voiko sitä parempaa ajanvietettä ollakaan. Perheen juniorikin näytti viihtyvän todella hyvin.

 Laavun läheisyydessä on myös palveluita. Wc rakennus on monesti vaellusreissulla enemmän kuin tarpeeseen.

Ei kommentteja:

Metsäsuksilla Pohjasenlammelle

Lunta on meillä tänä vuonna todella paljon. Välillä tulee kuitenkin sellainen olo että erämökille on päästävä. Mietittiin välineitä; lumiken...